Grattis Pixelvinnare!

Stort grattis Kim Sundbeck och Paolo Iskra som med sin film Väg 13 vann varsitt medlemsskap i Oberoende Filmares Förbund på årets Pixel Skånes Filmfestival!

Juryn bestod av Jessica Nettelbladt, Baker Karim och Ariel Gomar och deras motivering löd:

”En tät och väl genomarbetad film som med sitt klipp, skådespel, foto och ljud skapar en harmoni som väcker obehag. Framförallt förhåller sig filmen till kortfilmsformatet föredömligt med tydliga avgränsningar i berättandet.”

Välkomna på årsmöte och AW!

Varmt välkommen på årsmöte i Oberoende Filmares Förbund den 10 maj kl 15-17. Vi håller till hos KLYS på Alströmmergatan 12, våning 7 vid Fridhemsplan i Stockholm. Nuvarande styrelse presenterar verksamhetsberättelse och ekonomisk rapport, samt nya medlemsrabatter och annat kul! Valberedningen presenterar förslag på ny styrelse. Alla närvarande medlemmar kan rösta. Kaffe och kaka finns förstås och efteråt går vi på AW.

Väl mött, styrelsen

Här kan ni ladda ner Verksamhetsberättelse, Dagordning + motion om stadgeändringar och förslag på dessa

Verksamhetsberättelse Oberoende Filmares Förbund

DAGORDNING ÅRSMÖTE 2017

Motion till årsstämma i Oberoende filmares förbund den 10

Stadgar Oberoende Filmares Förbund

Bild från Punkt 9: Val av andre vice talman av Maximilien Van Aertryck & Axel Danielson

 

Förbättra Försäkringskassans hantering av föräldrarlediga egenföretagare

Den 21 februari hade KLYS nätverk för socialförsäkringsfrågor, där Åse Fougner är OFF:s representant, ett möte med Riksrevisionen. Mötet ägde rum på Riksrevisionens initiativ eftersom att de just nu arbetar med en granskningsrapport av Försäkringskassans handläggning av föräldralediga egenföretagare. Rapporten gäller inte Tillfällig föräldrapenning (VAB) utan föräldraledighet under den första tiden efter födseln. Rapporten ska vara klar efter sommaren.
Riksrevisionen söker nu efter egenföretagare som har (i tiden någorlunda närliggande) erfarenhet av föräldrapenning i samband med sitt barns födelse, för att intervjua som en del i sin granskning. Kontakta Åse Fougner om du vill bli intervjuad (personligt möte eller på telefon).
Detta är en möjlighet att få lämna synpunkter på hur Försäkringskassan fungerar, både ris och ros, och att kunna påtala sånt som kanske kan bli bättre framöver! Ta gärna denna chans att bidra till förbättring som många kan ha nytta av i framtiden.
Maila ase@fougnerfilm.se så förmedlar hon kontakt med Riksrevisionen.
Styrelsen passar på att tacka Åse Fougner för att hon engagerar sig som OFF:s representant i detta viktiga nätverk!

Välkomna på medlemsträff och AW!

Den 4 april bjuder OFF in till medlemsträff. Vi i styrelsen vill gärna höra vad ni har på gång, och vi tänkte passa på att berätta om vad vi arbetat med under året som gått. Under kvällen fördjupar vi oss särskilt i de nyinstiftade branschråden, där OFF är representerade i tre av totalt fyra råd. Faktiskt flest av samtliga organisationer för upphovspersoner!

Under kvällen får ni lära känna era branschrådsrepresentanter, höra om det första branschrådsmötena som ägt rum och vi diskuterar tillsammans vilka frågor som bör bevakas på kommande möten. Vi är väldigt glada att alla våra representanter i branschråden (utom Marta Dauliute som just fått barn) kommer närvara. De är: Mathilde Dedye och Oskar Östergren (Rådet för utveckling och produktion) Tobias Jansson (Rådet för spridning och visning), och Gunilla Bresky och Göran H Olsson(Rådet för filmarvsfrågor).

Program för kvällen:

18:00-18:30 – OFF hälsar välkomna och berättar om styrelsens jobb senaste året

18:30-19:30 – Branschrådsrepresentanterna berättar om sig själva, om första branschrådsmötet, och vad de ser för möjligheter för OFF att påverka.

19:30-21 – Samtal i grupp, utrymme för frågor och synpunkter från medlemmar.

Moderator: Karin Ekberg. Dryck och tilltugg serveras från kl 18.

NÄR: 4 april

VAR: Hornstulls strand 13, Stockholm

Ni som inte har möjlighet att komma till den kungliga huvudstaden får gärna maila frågor/input till info@off.se innan den 1 april, så tar vi upp dem under kvällen.

Väl mött, styrelsen

Bild: Johannes Nyholm