POWER, GENDER AND NEW STORY STRUCTURES

WORKSHOP MED STEPHEN CLEARY

Filminstitutet arrangerar en två dagars workshop, “Power, Gender and New Story Structures” med Stephen Cleary. Workshopen riktar sig till manusförfattare, regissörer och producenter som är involverade i skrivande för film och tv-serier. Om innehållet i korthet:“This workshop is about characters who are not male and not powerful . How do you dramatise their stories, those characters to make them compulsive? How do you tell stories about people who struggle for power, or who will never have power? Does power work differently for male and female characters? How?”Full beskrivning av workshopen hittar du här.

Tid: Lördag och söndag 9-10 november, kl 09.00 – 17.00 båda dagarna.
Plats: Filminstitutet

Antalet platser är begränsat till 40.Kostnaden för workshopen är 800 kronor. Kaffe/te ingår vid paus förmiddag och eftermiddag.

Se vidare Stephen Clearys hemsida: https://www.stephencleary.org/

Klicka här för att anmäla dig och köpa biljett: https://filmhuset.bio.se/20191109/0900/Filminstitutet

SFI sänker kraven


Kravet för att söka ett första utvecklingsstöd hos Filminstitutet justeras och tröskeln sänks. Det nya kravet för att kunna söka ett första utvecklingsstöd hos konsulent för lång spelfilm är att den sökande är professionellt och dokumenterat verksam som manusförfattare, regissör och/eller producent inom film, tv eller motsvarande.

Utvecklingsstöd kan sökas i flera steg upp till en maxnivå om 200 000 kronor utan att ha en, enligt Svenska Filminstitutets definition, etablerad producent knuten till projektet.

– Vi uppmärksammade det här utfallet och behovet under våren och har sedan i samråd med branschen arbetat för att genomföra en justering. Vi hoppas nu få se en snabb effekt av beslutet och ser fram emot en större bredd av ansökningar i våra konsulentrum, säger Magdalena Jangard, chef Filminstitutets produktionsstödsenhet.

OFF är jätteglada att våra synpunkter tagits i beaktande. Detta kommer påverka många medlemmars verksamhet positivt! Läs mer

Exklusive filmvisning

Walden presenterar i samarbete med OFF och konstrådet en exklusive filmvisning med Jan Lindqvist. Den moderna dokumentärfilmens uppkomst i Sverige – och den svenska dokumentärfilmens stora anseende internationellt i början av 1970-talet –  som även ingår i det latinamerikanska filmarvet. Läs mer

FILMARTRÄFF & PIXEL WARM-UP 26 APRIL: SAMTAL MED ISABELLA EKLÖF

FilmCentrum Syd, Centrum för dramatik Syd, Oberoende Filmares Förbund, WIFT Södra och PIXEL Skånes Filmfestival bjuder in till ett spännande samtal med manusförfattaren och regissören ISABELLA EKLÖF – aktuell med manus till Guldbaggeprisade filmen GRÄNS och manus/regi för uppmärksammade filmen HOLIDAY.

Samtalet rör sig kring manusprocessen, regissörsrollen och kreativ frihet. Om hur man hittar mod och kraft att lita på sin magkänsla, och följa sina egna konstnärliga val.

Samtalet modereras av Camilla Larsson, journalist & filmkritiker samt tidigare Festivalchef för Pixel.
 

Datum & tid: 26 april 17.00-19.30 
Mingel från 17.00, Samtal start 17.30. 
Plats: FilmCentrum Syd, Monbijougatan 17 E, Malmö 
Anmälan: till anna@filmcentrumsyd.se senast 22 april
facebook-event


Eventet är en warm up med samtal och mingel inför årets Pixel Skånes Filmfestival som äger rum i Ystad dagen efter på lördag 27 april!

Läs mer: http://www.filmiskane.se/pixel

Kontakt för Filmarträff:
Anna Johansson
anna@filmcentrumsyd.se

Save the date: Årsmöte och After Work 15/5

Medlemmar i Oberoende Filmares Förbund hälsas varmt välkomna till årsmöte onsdag 15 maj på Filmhuset i Stockholm, kl. 15:00-16:00. Årsmötet hålls i mötesrum i kontorskorridoren på bottenvåningen i Filmhuset (samma som ifjol). Fortsätt förbi Filmhusets reception och kafé tills du kommer till två röda dörrar. Där är OFF:s kontor och möteslokal. Styrelsen återkommer snart med formell kallelse och bilagor.
Efter årsmötet bjuder vi på After Work för medlemmar och intresserade i Filmhusets foajé. Dryck, snacks och samvaro med kollegor utlovas.