OFF VÄLKOMNAR TVÅ NYA MEDLEMMAR!

Foto: Annika Ivarsson och Carmen Jedrzejak

På filmfestivalen Frame tilldelades två av festivalens vinnare ett årsmedlemsskap i OFF. Vi välkomnar därför de nya medlemmarna Annika Ivarsson och Carmen Jedrzejak.

Annika Ivarsson är född 1983 i Uppsala, numera bosatt i Göteborg. Utbildad manusförfattare på IHTV i Göteborg och har en examen i Medieproduktion från Högskolan Dalarna. Annika har skrivit manus till novellfilmen ”Min bästa vän” samt klippt dokumentärfilmerna ”Burka Songs 2.0” samt ”Gretas Guide till Galaxen”.
Hon är verksam som dokumentärfilmare, manusförfattare och klippare.

Annika vann med filmen ”Rocky”, och juryn motiverade sitt val så här: Att vara ung har aldrig varit lätt, men vad som är svårt ändras med tiden. Med dokumentärt material och finurliga animerade penseldrag fångar regissören in ensamma unga mäns utsatta läge i dagens samhälle med ett lika delar finstämt och lekfullt bildspråk. Den sprakande kärlek som regissören gett det dokumentära materialet skapar både igenkänning och förståelse. ”Rocky” ger på så sätt färg åt ungdomens ostädade tonårsrum, kraftfulla förälskelser – och hoppet om att det kan ordna sig till slut. 

Carmen Jedrzejak är 24 år, filmregissör, manusförfattare och poet. Hon är ktuell med dokumentären ¨Tid¨ och sitt instagramskonto carmenj_swe med löpande publicering av poesivideo. Carmen har studerat på Göteborgs folkhögskola och Akademin Valands kandidatprogram i film. 

Hennes film ”Tid” belönades av juryn med följande motivering: Med kameran som skydd betraktar en syster i vanmakt hur en älskad bror styr sina steg i destruktiv riktning. Vittnesmålet med sitt gastkramande slut blir samtidigt ett första steg för systern mot något nytt. En poetisk pärla vi inte visste att vi saknat, om uppväxt. Och val.

Läs mer