OFF påverkar ministrar och departement genom KLYS

OFF är en av 13 kulturskaparorganisationer som samlas i paraplyorganisationen KLYS som är en samlad röst för Sveriges kulturskapare. Både förra veckan och idag har KLYS bett OFF om en analys kring Coronaåtgärdernas konsekvenser för respektive kulturområde. OFF-styrelsen har med mycket kort varsel lämnat vår  analys, input och förslag efter bästa förmåga och tagit hjälp av kloka medlemmar genom efterlysningar i OFF-listan.

En delegation från KLYS har träffat ministrar och departement inom kultur, näringsliv och social trygghet. ”Kompensera frilansande kulturskapare för det inkomstbortfall som de drabbas av i Coronakrisens spår” var det samlade budskapet till kulturminister Amanda Lind – minister för kultur, demokrati och idrott, arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi på mötet på kulturdepartementet om åtgärder för att skydda kultursektorns yrkesverksamma.KLYS ordförande har också medverkat i SVT:s kulturnyheterna.

Vi rekommenderar er att följa KLYS i sociala media för att se hur de arbetar för oss, och vi för er! Vi kommer inom kort att publicera inlämnade förslag från KLYS, även i OFF:s kommunikationskanaler.