Inställda medlemsevenemang i mars

Våra två medlemsevenemang i mars: “tryggare med försäkring och socialförsäkring”och “genvägar till lönsamt filmföretagande” känns mer aktuella än någonsin. Men vi har ändå valt att ställa in dessa datum för att skydda alla från onödiga resor och sociala kontakter. Vi kommer att genomföra dessa två event senare, så snart Coronakrisen är förbi, alternativt om det drar ut på tiden titta på lösningar för livestreaming.

Vi pausar också planerad medverkan på festivalerna Pixel och Frame tills situationen klarnat.

Diskutera och dela dina tankar med kollegor

Det finns en växande Facebookgrupp som heter “Kulturarbetare i Coronakris” där det tipsas, stöttas och diskuteras för fullt. Det finns också några bra hastags att använda när du kommunicerar i sociala media: #covid19 #krispaketforkulturen #egenforetagare #coronasverige

Använd också den slutna gruppen OFF-listan för diskussion medlemmar emellan!

ÖVRIG INFORMATION GÄLLANDE CORONA

Gå gärna in och läs om regeringens krispaket för företagare. 

Vi vill också påminna alla om möjligheten att skriva upp sig på svensklistan hos UD, inför en utlandsresa och lämna sina kontaktuppgifter så att UD eller en svensk ambassad kan komma i kontakt om det skulle visa sig nödvändigt. Uppgifter som lämnas, sparas enbart under den tid man själv anger för utlandsvistelsen och tas sedan automatiskt bort.

113 13 är Sveriges nationella informationsnummer. Hit kan du vända dig för att ge och få information om större olyckor och kriser. Hit kan du t ex. vända dig om du har generella frågor kring coronaviruset som inte handlar om sjukdomssymptom.

113 13 – Sveriges nationella informationsnummerFolkhälsomyndigheten är ansvarig myndighet i Sverige för frågor kring smittskydd och följer även utbrott av smittsamma sjukdomar utomlands. Aktuell information om coronaviruset kan följas via Folkhälsomyndigheten, Världshälsoorganisationen (WHO) eller Europeiskt centrum för förebyggande och kontroll av sjukdomar (ECDC). 

Folkhälsomyndigheten – Epidemiologiskt läge

Folkhälsomyndigheten – Frågor och svar

Folkhälsomyndigheten – Information till resenärer

För frågor om en bokad resa hänvisas till aktuellt flygbolag eller reseföretag. För allmänna frågor om rättigheter kopplat till resor läs mer på Hallå Konsuments sida om det nya coronaviruset och resor:Hallå Konsument – Allmän information om coronaviruset

För frågor om en enskild försäkring kontakta aktuellt försäkringsbolag.

För allmänna råd och information om försäkringar läs mer på Konsumenternas försäkringsbyrås webbplats